Oscar Helm vertrouwenWaarschijnlijk heb je al eens gehoord van Oscar Helm. Hij is namelijk zeer actief op het internet als het gaat om gezondheid, afvallen en fitter worden.

Maar wie is Oscar Helm nu eigenlijk? Hoeveel weet hij nu eigenlijk op het gebied van gezondheid? Waarom doet hij wat hij doet?

Oftewel: belangrijke informatie om te weten voordat je een van zijn boeken koopt.

Ik heb naar antwoorden op die vragen gezocht, die antwoorden deel ik in dit artikel met jou.

Wie is Oscar Helm?

De naam die je online leest is Oscar Helm, maar in werkelijkheid heet hij Oscar Helmstäter. Hij gebruikt deze verkorte versie van zijn naam omdat hij dat lekkerder vindt klinken.

Door zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam mag Oscar Helm ‘drs.’ voor zijn naam zetten. Drs. is de afkorting voor Doctorandus. Je zult Oscar dit echter weinig zien gebruiken.

Drs. Oscar Helm is op 18 november 1987 geboren in het stervormige Naarden. Tegenwoordig woont hij weliswaar niet meer in zijn geboortestad, maar is hij verhuist naar een plaats niet ver daar vandaan namelijk Amsterdam.

De inmiddels 30 jarige Oscar Helm is de eigenaar van HappyHealthy, een website waar hij regelmatig blogartikelen plaatst. Tevens heeft hij twee boeken geschreven, namelijk de Strakke Buik Bijbel en Afslank receptenbijbel (hierover later meer).

Waarom doet Oscar Helm wat hij doet?

Om te begrijpen waarom iemand iets doet wat hij momenteel doet, is het over het algemeen waardevol om te kijken naar het verleden van diegene.

De gebeurtenissen en ervaringen in de vroegere jaren vormen bij de meeste mensen hun latere leven.

Om een antwoord te geven op de vraag ‘Waarom doet Oscar Helm wat hij doet?’ heb ik gekeken naar de belangrijkste momenten in zijn leven. Hieronder lees je daar over.

De scheiding van zijn ouders

Oscar leefde een heel veilig en zeker leven in zijn kinderjaren. De thuisbasis was stabiel en zijn ouders leerde hem een gezond voedingspatroon.

Dat veranderde enorm toen de ouders van de toenmalige 10 jarige Oscar Helm gingen scheiden. De scheiding van zijn ouders bracht een boel onzekerheid en stress met zich mee.

Als de jonge Oscar bij zijn moeder was, kon hij deze stress en onzekerheid goed beheersen. Zijn moeder kookte namelijk gezonde maaltijden voor hem. En de twee hadden duidelijke afspraken gemaakt over snoepen en frisdrankgebruik.

Bij zijn vader was dat wel anders, en veranderde de stress en onzekerheid Oscar in een emotionele eter. Iets wat een gezonde levensstijl flink in de weg kan zitten.

Studententijd

Toen Oscar ging studeren en op kamers ging nuttigde hij veel bier, frisdrank en kant-en-klare maaltijden. Groente en fruit hadden geen plaats in deze levensstijl. Typisch een studententijd.

In combinatie met niet sporten zorgde dit ervoor dat hij steeds zwaarder werd. De gevolgen waren dat hij minder energie had, meer trek kreeg in snoepen en gaatjes in zijn tanden kreeg.

De studententijd van Oscar Helm heeft destijds in lichamelijk oogpunt niet veel goeds bijgedragen.

Als hij er nu op terugkijkt is die tijd een groot leermoment en ervaring voor hem. Met die informatie kan hij anderen die met dezelfde problemen kampen beter begrijpen en helpen.

De dag op het strand

Oscar en zijn toenmalige vriendin waren voordat hij de Strakke Buik Bijbel schreef een dag op het strand. Beiden waren een aantal kilo’s te zwaar, wat duidelijk te zien was aan de buik van beiden.

Op het moment dat ze op het strand lagen kwam er een ‘goddelijk’ stel uit het water gelopen. Het stel zag er fit, gespierd en aantrekkelijk uit.

mensen op het strand

Het moment dat Oscar Helm besefte dat zijn vriendin haar ogen niet van de gespierde man af kon houden, was het moment dat hij jaloers werd en zijn zelfvertrouwen verloor.

De keiharde waarheid die Oscar zichzelf toen realiseerde was dat hij te dik was. Ook het leed van zijn vrouw kon hij niet meer aanzien.

De omslag voor Oscar Helm

Oscar Helm en zijn vriendin hadden al verschillende afvalboeken en -methoden geprobeerd, maar zonder effect. Die dag op het strand was de omslag voor Oscar. Hij kwam thuis en gooide al deze afvalboeken in de prullenbak.

Oscar ging opzoek naar antwoorden om af te vallen én op dat gewicht te blijven. Twee jaar lang heeft hij onderzoek uitgevoerd hierover.

Hij las wetenschappelijke artikelen, praatte met fitte en gezonde mensen en hij ging naar verschillende seminars. Het was een zware periode waarin Oscar veel ontdekte, maar de resultaten werden langzaamaan zichtbaar.

Zijn vriendin was onder de indruk van zijn harde werk, en besloot om de adviezen van haar vriend te volgen. Oscar Helm vond het geweldig om de vooruitgang te zien. Niet zozeer zijn eigen vooruitgang, maar vooral die van zijn vriendin.

Het gaf hem een boost aan zelfvertrouwen en motivatie, en hij wilde meer mensen gaan helpen bij afvallen en fitter worden.

HappyHealthy

HappyHealthy is de website die Oscar Helm in juni 2016 opgericht heeft. Die website zou je het levenswerk van hem kunnen noemen.

Hij vertelt er zijn verhalen en moeilijke tijden die hijzelf doorgemaakt heeft. Daarnaast plaatst Oscar regelmatig een blogartikel op HappyHealthy over van alles omtrent afvallen.

Op HappyHealthy vind je ook de boeken die Oscar Helm geschreven heeft.

Afslank Receptenbijbel

Lekker eten, maar toch afvallen? Dat is de insteek van Oscar Helm bij het schrijven van de Afslank Receptenbijbel.

Door het voorschotelen van lekkere maar gezonde gerechten wil Oscar ervoor zorgen dat jij afvalt, én op dat gewicht blijft. Hij wil een jojo-effect voorkomen.

Dat jojo-effect heeft hij al teveel gezien bij mensen die allerlei afslankmethodes gebruikt hebben, maar allen zonder succes. Waaronder hij en zijn toenmalige vriendin een aantal jaar geleden.

Zelf heb ik dit boek ook aansgeschaft en ben ik er goed over te spreken zoals je kunt lezen in mijn Afslank Receptenbijbel review.

Strakke Buikbijbel

De Strakke Buikbijbel is eerst geschreven door Glenn Goossens, een gecertificeerd personal trainer en voedingsexpert.

Later heeft Oscar Helm de handelsnaam ‘de Strakke Buik Bijbel’ overgekocht van Glenn en heeft hij het boek in een nieuw jasje gestoken. Hij heeft vele verbeteringen doorgevoerd, zoals een aantrekkelijkere omslag.

Strakke Buik Bijbel Glenn Goossens en Oscar Helm

Maar ook inhoudelijk heeft Oscar de nodige verbeteringen aangebracht. Zo heeft hij bijvoorbeeld 50 gezonde recepten toegevoegd aan het ebook.

Kortom: wil je een strakke buik of zelfs een six-pack? Dan is de Strakke Buik Bijbel bij uitstek geschikt. In mijn Strakke Buik Bijbel review lees je meer over mijn ervaring met dit ebook.

Hobby’s van Oscar Helm

De twee hobby’s die Oscar gemaakt hebben tot de persoon die hij nu is zijn: lezen en bloggen. Aan deze hobby’s spendeert de Amsterdammer nog steeds veel tijd.

Daarnaast is boulderen een grote hobby van Oscar. Boulderen is het klimmen zonder hulmiddelen. Met die hobby houdt Oscar zijn spierkracht en energielevel op peil.

Op deze video zie je Oscar Helm die aan het boulderen is:

Indrukwekkend om te zien, nietwaar?!

Wat vinden anderen van Oscar Helm?

Persoonlijk heb ik veel waardering voor Oscar Helm. Hij heeft geen handige jeugd gehad, maar dat heeft hij nooit de schuld gegeven van zijn overgewicht.

Hij heeft keihard geknokt om te staan waar hij nu staat. Oscars producten zijn van zeer goede kwaliteit doordat ze simpel, maar doelmatig geschreven zijn.

Maar vinden anderen dat ook? Hieronder lees je enkele reacties:

Bedankt Oscar! Ik ben net op mijn diabetes controleafspraak geweest. Dankzij de gezonde recepten heb ik mijn bloedlevelsuiker en cholesterol weten te verlagen. 

  • Ida (45 jaar)

Ja het werkt!! Ik ben zo’n zes weken geleden begonnen en ben nu al 8 kg kwijt! 

  • Daan (24 jaar)

Hoi Oscar, ik wil je graag vertellen hoe blij ik en mijn vrouw zijn met het resultaat van het veranderen van ons eetpatroon door middel van jou Afslank Receptenbijbel.

  • Ronald (35 jaar) en Linda (33 jaar)

Conclusie

Na het lezen van dit artikel kun je wel concluderen dat Oscar Helm een ware expert is op zijn vakgebied.

Zijn ‘drive’ voor het schrijven van zijn boeken komt voort uit een persoonlijke frustratie, en niet uit een financieel oogpunt. Dit vergroot zijn geloofwaardigheid enorm.

Tevens spreken de resultaten die anderen dankzij zijn producten hebben weten te behalen voor zich.

Over de schrijver
Mick is in zijn jeugd veel gepest vanwege zijn overgewicht. Toen hij 18 was besloot hij er iets aan te doen en heeft hij deze website opgericht. Op Improvefitness geeft Mick tips over trainingsoefeningen, voeding en rustmomenten.
Reactie plaatsen