10 augustus 2018 

Wil je buikvet verbranden? Doe het zo!

vet verbranden buikDraag je teveel buikvet met je mee en wil je het buikvet verbranden?

Dat is zeker een goed idee. Want teveel buikvet is niet alleen ongezonder, je raakt er ook veel moeilijker van verlost. Het ontwikkeld daar boven op ook(giftige) afvalstoffen. Die verspreiden zich tussen je buikorganen en veroorzaken allerlei aandoeningen.

Buikvet ben je dus beter kwijt dan rijk, maar hoe kun je buikvet kwijt raken? Afvallen rondom de buik is makkelijker gezegd dan gedaan, maar hoe kun je afvallen buik stimuleren?

Gezond eten en buikvet wegtrainen zijn de beste manieren om dit te realiseren. Hoe je dat doet ontdek je in dit artikel!

Wat is buikvet?

Buikvet is weefsel dat zich niet alleen in je buikholte maar even goed rondom je middel bevindt.

Het gaat vaak om onderhuids vet dat zich onder je huid en boven op je spieren bevindt. Buikvet is dan ook snel zichtbaar.

Je herkent buikvet aan de vele putjes in je buik of aan je zogenaamde 'bierbuik'. Maar buikvet heeft met teveel bier drinken niets te maken.

De oorzaken van teveel buikvet

Ongezond buikvet heeft niet één, maar meerdere oorzaken. De belangrijkste oorzaken van teveel buikvet zijn ongetwijfeld:

 • Erfelijke aanleg
 • Teveel stress
 • Een ongezond eet- en leefpatroon met teveel geraffineerde toegevoegde suikers en zetmeel
 • Teveel voeding met ongezonde verzadigde vetten en transvetten
 • Alle soorten frisdranken
 • Cafeïne houdende drankjes zoals energiedranken
 • Onvoldoende rust en ontspanning
 • Inslaap problemen en te weinig slaap
 • Roken
 • Verstoorde hormonen
 • Ziekte
 • Langdurig gebruik van bepaalde geneesmiddelen

Plaatselijk buikvet verbranden

Mensen met een buikje willen zo snel mogelijk buikvet kwijt raken.

Buikvet verliezen willen ze vooral doen met extra bewegen. Ze willen dus vet verbranden buik en hun buikvet wegtrainen.

Dit ongezond buikvet wegtrainen doen ze vooral met veel buikspieroefeningen. Maar zo komen ze al vlug bedrogen uit. Plaatselijk afvallen in de buik is in principe onmogelijk.

Je haalt je energie niet nodig van de plaats waar je de meeste inspanningen doet. Daarvoor wordt vet gelijkmatig van over je hele lichaam gebruikt. Op die manier wordt het ook opgeslagen.

Hoe vet verbranden buik?

Vet verbranden buik doe je best met een combinatie van gezond, natuurlijk en gevarieerd eten en voldoende bewegen. Beiden gaan samen.

Gemiddeld 70 procent van je gewichtsverlies wordt gerealiseerd met gezonde en natuurlijke voeding met veel verse groenten. De overige 30 procent om je buikvet kwijt te raken doe je door je buik weg te trainen.

buikvet wegtrainen

Hou er rekening mee dat alleen plaatselijk afvallen zoals vet verbranden buik niet mogelijk is. Plaatselijk afvallen gaat altijd samen met gewichtsverlies.

Als je mijn tips volgt, gezond eet en dagelijks voldoende beweegt zul je dat al vlug merken. Zowel aan je buikomtrek als op de weegschaal.

Wat mag je wel en niet eten (en drinken) voor afvallen buik

Als je buikvet wilt verliezen kun je natuurlijk niet alles maar blijven eten en drinken. Hieronder lees je wat wel en wat niet kan.

 • Vezelrijke voeding: geeft je een maximaal verzadigd gevoel. Daardoor heb je minder vlug honger en eet je dus minder. Tegelijk vermindert je trek in zoete tussendoortjes zoals snoep, koekjes en gebak. Vezels vind je vooral in alle volkorengranen (haver, zemelen, boekweit, volkoren rogge), in volkorenbrood, volkoren deegwaren en in zilvervliesrijst.
 • Drink voldoende water: gemiddeld 2,5 liter per dag. Water vergroot je voldaan gevoel, doet je minder eten en spoelt je lichaam schoon van alle opgestapelde afvalstoffen. Een lichaam zonder afvalstoffen stimuleert afvallen buik.
 • Eet natuurlijk met veel verse groenten (minstens 500 gram per dag) een stuk vers fruit, onbewerkte noten, zaden en pitten. Zo krijg je voldoende gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen naar binnen
 • Eet geen bewerkte voeding en zeker geen bewerkt vlees zoals broodbeleg (worst, salami, paté...)
 • Drink geen energiedranken of alcohol
 • Eet zo weinig mogelijk geraffineerde witte suiker, ook geen kunstmatige zoetstoffen
 • Eet geen light voeding
 • Drink geen frisdranken, ook geen light dranken

Buikvet wegtrainen door meer te bewegen

Buikvet kwijt raken en afvallen buik is niet alleen mogelijk door gezond en natuurlijk te eten. Aangepaste oefeningen zijn ook nodig voor het verbranden van buikvet.

Voor afvallen buik kies je voor een afwisselend programma dat bestaat uit zowel cardio- als krachttraining. Stel daarbij realistische en dus haalbare doelen. Start bijvoorbeeld met vijf kilometer lopen of fietsen.

Heb je beide doelen bereikt? Probeer dan een langere afstand te lopen of te fietsen. Hoe meer je cardio traint, hoe meer buikvet verliezen mogelijk is.

Zo vlug mogelijk je buikvet verliezen doe je zeker niet alleen met cardiotrainingen. Om vet verbranden buik mogelijk te maken wissel je best cardio- met krachttraining af.

Buikvet verbranden met krachttraining

Deed je nog nooit aan buikvet wegtrainen met krachttraining? Ga dan voor makkelijke oefeningen met lichte gewichten. Zo zul je meer buikvet verliezen en bouw je een grotere spiermassa op.

Al na enkele weken merk je zichtbaar het resultaat.

Lees ook: hoe je kunt afvallen met krachttraining

Heb je weinig zin in zo'n actieve training om je buikvet kwijt te raken? Wissel dan intensieve trainingen af met meer rustige sporten zoals bijvoorbeeld yoga.

snel afvallen buik

Dit is uitstekend, zowel voor je lichaam als je geest. Yoga zorgt voor minder stress. Zo daalt de aanmaak van cortisol, een hormoon dat zowel je vetopslag als je vetverbranding regelt. Met een lagere concentratie cortisol is afvallen buik makkelijker.

Aangepaste buikspieroefeningen voor afvallen buik

Om meer ongezond buikvet te verliezen, mag je aangepaste buikspieroefeningen zeker niet vergeten. Dat zijn niet de meest favoriete oefeningen.

Het nut van deze buikspieroefeningen wordt erg overschat als het om buikvet verbranden of buikvet wegtrainen gaat. Hoeveel sit- ups je ook doet, veel buikvet kwijt raken doe je niet.

Je buikspieren worden er alleen sterker van en dat is zeker ook niet onbelangrijk.

Hoe buikvet verbranden?

Wat is dan wel de manier om Afvallen buik te bewerkstelligen? Je wil toch niet alleen je buikvet kwijt raken, maar je wilt toch van al je teveel aan lichaamsvet af?

Alleen met volgehouden inspanningen kun je je buikvet wegtrainen. Buikvet kwijt raken doe je alleen als je minder calorieën binnenkrijgt dan je er dagelijks verbruikt.

De meest doeltreffende oefeningen om buikvet kwijt raken te realiseren zijn diegenen waarmee je zo veel mogelijk calorieën verbrandt. Zo realiseer je op de korst mogelijke tijd een calorietekort.

Meer buikvet verliezen met cardiotraining

Bij het verbranden van extra calorieën denken we vaak in de eerste plaats aan cardiotraining. Tijdens zo'n training raak je inderdaad meer calorieën kwijt dan met krachttraining.

Structureel verandert er spijtig genoeg niets aan je gewichtsprobleem. Je verliest alleen enkele honderden calorieën tijdens een sessie hardlopen.

Maar wist je dat je voor bijvoorbeeld het verlies van een kilo vet maar liefst 7777 calorieën moet verbranden? Dan is krachttraining veel efficiënter.

Krachttraining zorgt ook voor een grotere spiermassa. En hoe meer spieren hoe meer calorieën je verbrandt.

Buikvet verliezen met de beste oefeningen

Buikvet kwijt raken doe je met de beste oefeningen, krachtoefeningen dus. Het betreft dan oefeningen waarmee je zo veel mogelijk nieuw spierweefsel aanmaakt of zoveel mogelijk calorieën verbrandt.

Zo wordt je metabolisme of vetverbranding maximaal gestimuleerd. Grote, samengestelde oefeningen zijn het meest efficiënt. Dat zijn oefeningen die diverse spieren stimuleren.

Zo kweek je in zo weinig mogelijk tijd zoveel mogelijk spieren. Zo verbrand je een grotere hoeveelheid calorieën waardoor je buikvet wegtrainen makkelijker en dus sneller verloopt.

Enkele voorbeelden van krachtoefeningen voor buikvet wegtrainen zijn:

 • Squats
 • Lunges
 • Deadlifts
 • Bent over barbell rows
 • Pull ups
 • Kettlebell oefeningen
 • HIIT tegen buikvet

Hou je ook van cardiotraining? Die mag je deze cardio- oefeningen in beperkte mate combineren met deze krachtoefeningen.

Zo verbeter je tegelijk ook je conditie. Kies dan best voor zogenaamde High Intensity Interval. Het gaat in dit geval om eerder korte, explosieve inspanningen gecombineerd met korte rustperiodes.

Je behaalt daarmee sneller resultaat, zonder er veel tijd aan tijd te investeren.

De ultieme methode om buikvet te verbranden

Zoals je gelezen hebt moet je zowel met voeding als beweging rekening houden als je buikvet wilt verliezen.

Het is handig als je daarbij wat hulp krijgt. Hopelijk heb ik je die hulp kunnen bieden in dit artikel.

Ben je niet zo'n creatieveling als het gaat om verschillende oefeningen en voeding uitproberen én vol te houden? Dan is de Strakke Buik Bijbel van Oscar Helm een echte aanrader voor jou!

Dat boek zit bomvol met informatie over het krijgen van een platte en strakke buik. Inclusief 50 lekkere recepten die speciaal zijn samengesteld om buikvet te verbranden.

Ontdek zelf wat de Strakke Buik Bijbel jou te bieden heeft. De lezers van dit artikel mag ik een fikse korting aanbieden van Oscar. Gebruik daarvoor onderstaande kortingslink!

P.s.: de kortingslink is slechts 24 uur geldig en is éénmalig bruikbaar. Wees er dus snel bij!

Snel En Gezond Buikvet Verbranden? 

Jarenlang kampte Oscar Helm en zijn vriendin met overtollig buikvet waar ze maar niet vanaf kwamen. Totdat... Oscar 2 jaar lang alle wetenschappelijke artikelen over dit onderwerp had bestudeerd. In de Strakke Buik Bijbel deelt hij de technieken die wel en welke niet werken om voorgoed af te rekenen met buikvet! Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Sanne is een vrouw met 2 kinderen. Na haar zwangerschap had ze veel moeite om terug te komen op haar oude gewicht. Of überhaupt om gewicht te verliezen. Sanne heeft toen veel informatie over afvallen en fit worden gelezen en uitgeprobeerd. Met die kennis geeft Sanne anderen advies op Improvefitness.nl
Reactie plaatsen