19 november 2019 

Wie is Merijn Schoeber?

Wie is Merijn Schoeber? In dit artikel zullen we zoveel mogelijk interessante informatie delen over Merijn Schoeber. Door middel van het interview zijn we veel over Merijn te weten gekomen. Lees hier een korte introductie van Merijn zelf.

Hallo, mijn naam is Merijn Schoeber en kom uit Nijmegen. Ik ben een  ondernemer met een passie voor fitness, voeding en deze levensstijl. De meeste kennen mij van mijn YouTubekanaal  ‘Merijn’en coaching platform ‘Student Aesthetics’. Ik geloof erin dat iedere persoon het lichaam van zijn dromen kan bereiken.

Door het bieden van informatie die uitvoerbaar en wetenschappelijk aantoonbaar is, probeer ik zoveel mogelijk mensen hiermee te helpen. Ik ben niet enkel geïnteresseerd in hoe je vet kunt verliezen of hoe je in spiermassa kunt aankomen, maar ik wil mensen ook inspireren en helpen bij het behalen van hun dromen. Dit is een van mijn grootste drijfveren!

Wat wilde je vroeger worden?

Ik wist op vrij jonge leeftijd al dat mijn eigen baas wilde zijn, al wist ik niet in met wat voor bedrijf in welke branche. Of het nou een restaurant, of pretpark moest worden, ik fantaseerde er op los.

Ik ben blij dat het uiteindelijk een online fitness business is geworden. Dat ik uiteindelijk nog een boek zou schrijven had ik vroeger niet bedacht.

Ik zou in de toekomst nog wel andere bedrijven willen starten. Zo ben ik ook gestart met YouTubekanaal Lifestyle Aesthetics.Via dit kanaal deel ik mijn tips over fashion en kleding in combinatie met fitness.

Een ander doel is om acteur te worden in Hollywood. Dit leek me in voorheen nog niet haalbaar. Maarja, wie weet.

Hoe ben je zover gekomen?

Toen ik er tijdens mijn studie achter kwam dat mij ambities meer bij fitness en voeding lagen ipv bij het halen van mijn schooldiploma besloot ik om te stoppen met mijn studie en mij volledig te focussen op Merijn en Student Aesthetics.

Dit heeft mij ontzettend vel voldoening gegeven en er voor gezorgd dat ik van mijn passie mijn beroep hebt kunnen maken. Door all-in te gaan en mijn dromen na te jagen heb ik al vele doelen behaald. Dit euforisch gevoel geeft mij nog meer motivatie om nog meer doelen te bereiken


Van onsportieve gamer naar fitnessguru, hoe krijg je dat voor elkaar?

Ik ben niet geboren als een atleet. Sterker nog, ik was juist verslaafd aan het spelen van videogames. Op dat moment gaf ik niets om wat ik at. Mijn dieet bevatte voornamelijk chips, fastfood en ijs.

Toen ik eenmaal besloten had om te starten met fitness kwam ik er al snel achter dat ik niet zo snel spiermassa op bouwde. Ook was ik gestart met extreem gezond eten, maar nog steeds groeiden mijn spieren niet.

Ook na het lezen van honderden artikelen en magazines, het kopen van supplementen en het volgen van bepaalde schema’s lukte het mij na 2 jaar nog steeds niet om de gewenste spiermassa op te bouwen.

Ik vergeleek mezelf met fitnessmodellen, maar al snel kwam ik erachter dat deze modellen steroïden gebruikten. Ik heb mij als doel gesteld om als ‘natural’ mijn droomlichaam te bereiken. Door deze motivatie ben ik mijn eigen levensstijl gaan ontwikkelen, dit heb ik nu doorvertaald naar mijn eigen boek ‘My Shredded Lifestyle’.

Ik ben apetrots dat ik al mijn geleerde kennis heb kunnen vertalen in een gedetailleerd en overzichtelijk naslagwerk. Alles wat ik doe, doe ik op een gezonde en doordachte manier. Deze levensstijl is het resultaat van 6 jaar onderzoek, vallen en opstaan en het opdoen van ervaring met cliënten. Mijn grootste doel is om de wereld te laten zien hoe fitness een positieve impact kan hebben op jouw leven en mindset.


Wat doe je het liefste als je vrije tijd hebt?

Misschien was dit onder de volgers al wel bekend? Maar I love festivals! Dat is vrijwel het enigste wat in mijn vrije tijd doe. Meestal ben ik gewoon aan het werk.

Ik zorg ervoor dat ik genoeg tijd vrijmaak om samen met mijn vrienden de vetste festivals te bezoeken. Hier kan ik echt van genieten. Gelukkig zijn de festivals in Nederland super gaaf!

Wat is het engste wat je ooit gedaan hebt?

Een paar jaar geleden ging ik skydiven in Amerika. Dit zal ik nooit meer vergeten want ik stond flink te shaken in dat vliegtuig. Van tevoren moest ik een agreement tekenen waarin stond dat ik niet verzekerd was voor als ik dood zou gaan of ledematen kwijt zou raken. Dat stelde me erg gerust... Maar niet heus;). Wel was dit tegelijkertijd een van de tofste dingen die ik ooit gedaan heb en ik wil het snel nog een keer doen!

Wat kunnen mensen van ‘My Shredded Lifestyle’ verwachten?

My Shredded Lifestyle is volledig in mijn visie geschreven. Alle kennis en ervaring die ik de gedurende 6 jaar heb opgedaan zijn in het boek verwerkt. Ook leg ik de voordelen van intermittent fasting uit en hoe je hiermee makkelijker vet kunt verbranden!

De methode is zo opgebouwd, dat jij als lezer in de eerste 6 hoofdstukken de ‘MYSL’ methode haarfijn krijgt uitgelegd. Vervolgens in hoofdstuk 7 ga jij zelf aan de slag met je eigen persoonlijke doel(en) op te stellen, Je caloriebehoefte bepalen, calorie doel berekenen en via een persoonlijk logboek je voortgang bijhouden.

Vervolgens leg ik in hoofdstuk 8 verschillende methodes van eten uit, zoals; If it fits your macro’s, voeding tracken, eetschema volgen of intuïtief eten. Ik leg je zelfs uit hoe je met de methode van ‘MYSL’ alcohol kunt drinken en nog steeds van het leven kunt genieten, maar ondertussen wel positieve fitness resultaten blijft behalen.

Waarom heb je dit boek geschreven?

Na mijn zoektocht heb ik een lifestyle ontwikkeld waar ik volledig achtersta. Ik zie het eigenlijk niet als een tool, dieet of methode maar meer als een levensstijl.

De afgelopen 7 jaren heb ik bijna iedere aanpak en methode uitgeprobeerd. Ik heb ervaring opgedaan door magazines, personal trainers en sportgurus. Iedereen bleek een andere mening en overtuiging te hebben.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik de bomen door het bos niet meer zag. Door vele methodes te proberen heb ik ontdekt wat nou wel en wat nou niet werkt. Deze leermomenten hebben mij veel tijd gekost maar er wel voor gezorgd dat ik momenteel sta waar ik sta.

Uiteindelijk heb ik de meest effectieve aanpak ontdekt, en ook nog eens de meest fijne manier voor het bereiken van je ideale droomlichaam.

Om ervoor te zorgen dat andere deze fouten ook niet hoeven te maken, maar zo snel mogelijk resultaat behalen,  heb ik dit boek geschreven. Zoals in de inleiding is omschreven, is mijn doel zoveel mogelijk mensen te helpen richting hun droomlichaam.

Benieuwd naar onze mening over het boek van Merijn? Lees dan hier onze ervaringen; My Shredded Lifestyle Review!


Wat is je volgende doel?

De grootste focus zal liggen op mijn YouTube kanaal ‘Merijn’, want ik mensen blijven helpen. Met het kanaal en mijn boek dat ondertussen al meer dan 20.000 mensen is gekocht hoop ik nog vele andere mensen te kunnen helpen en inspireren richting hun droomlichaam.

Ook wil ik mijn tweede YouTube kanaal Lifestyle Aesthetics een succes laten worden.

Graag wil ik ImproveFitness bedanken voor dit interview! Ik hoop dat ik een inspiratiebron mag zijn voor velen.

Over de schrijver
Mick is in zijn jeugd veel gepest vanwege zijn overgewicht. Toen hij 18 was besloot hij er iets aan te doen en heeft hij deze website opgericht. Op Improvefitness geeft Mick tips over trainingsoefeningen, voeding en rustmomenten.
Reactie plaatsen