04 april 2018 
in Voeding

Dieet schema om snel en gezond te kunnen afvallen

dieet schema snel en gezond afvallenIedereen wil het tegenwoordig: snel en gezond afvallen. Maar is er een dieet schema om snel en gezond te kunnen afvallen?

Jazeker! Helaas kom je veel crashdiëten tegen als je naar een dieet schema opzoek bent. Dat soort diëten beloven je snel en veel af te vallen, alleen dat gaat niet op een gezonde manier.

Ik ben opzoek gegaan naar een dieet schema wat wel gezond is, en blijvende resultaten laat zien. Met dat dieet schema ben ik snel enkele kilo’s verloren, en voel ik me fitter dan ooit.

Ben je benieuwd naar dit dieet schema? Lees dan snel verder!

Waarom een crashdieet schema niet werkt

Om snel te kunnen afvallen is het belangrijk om je vetverbranding te maximaliseren. Het is achterhaald om te denken dat het verhogen van je vetverbranding gebeurd door meer te gaan sporten.

Tuurlijk, sporten is belangrijk om fit en gezond te worden en te blijven. Maar wat je vetverbranding ook aanzienlijk kan verhogen is de juiste voeding. Voeding die de juiste voedingstoffen bevat om je vetverbranding te maximaliseren.

Dat is ook juist waarom een crashdieet niet werkt. Bij een crashdieet kan je enkele kilo’s per week verliezen door het schrappen van vele voedingsstoffen. Voedingstoffen die het lichaam nodig heeft om de vetverbranding te verhogen.

Doordat je veel minder voedingsstoffen eet en drinkt dan je dagelijkse behoefte is, val je enkele kilo’s per week af. Zodra je stopt met het crashdieet start direct het bekende jojo-effect. Het eetpatroon dat je met een crashdieet hebt gevolgd is nauwelijks of niet vol te houden.

Ook klagen veel crash dieeters dat ze last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid en spierverlies. Niet gek, want je lichaam gaat met een crashdieet in “overleefmodus”. Elke mogelijkheid om energie te besparen zal het lichaam gebruiken, om zo min mogelijk voedingstoffen te verspillen.

Een dieet schema om snel en gezond te kunnen afvallen

Het is je wel duidelijk dat een crashdieet het niet gaat worden ofwel? Het is simpelweg niet gezond en de kans op een jojo-effect is heel, heel groot.

Maar wat is dan wel een gezond dieet schema om snel af te vallen? Dat is een koolhydraatarm dieet schema. Wij met zijn alle uit de Westerse wereld eten veel te veel koolhydraten. Meer dan ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

koolhydraatarm dieet schema

Deze overtollige koolhydraten worden opgeslagen door ons lichaam om deze later te kunnen verbranden. Een koolhydraatarm dieet schema zorgt ervoor dat je koolhydraatinname beperk wordt, zodat het lichaam optimaal kan blijven functioneren terwijl je de vetverbranding maximaliseert.

Ten eerste is het dieet hierdoor makkelijker vol te houden. Je eet immers nog voldoende koolhydraten om optimaal te blijven functioneren. Hierdoor krijg je geen last van hoofdpijn of andere vervelende bijwerkingen.

Hoe werkt een koolhydraatarm dieet schema

Wat maakt een koolhydraatarm dieet schema dan zo bijzonder dat je snel kunt afvallen en dat op een gezonde manier?

Nou, zoals ik hierboven al zei kijkt een koolhydraatarm dieet schema naar de hoeveelheid koolhydraten die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Deze hoeveelheid is langer dan je denkt.

Je zit namelijk al snel aan voldoende koolhydraten per dag door dagelijkse voedingsstoffen waar veel koolhydraten inzitten. Denk bijvoorbeeld aan aardappels, gezoete yoghurt of fruitsap.

voedingsstoffen met veel koolhydraten

Een koolhydraatarm dieet schema beperkt deze koolhydraatbommen uit je recepten. Het lichaam verbrandt hierdoor direct alle koolhydraten die het binnenkrijgt.

Omdat koolhydraten de makkelijkst te verbranden voedingsbron is voor het lichaam, begint het hier als eerste mee. Zodra het lichaam deze voedingsbron verbrand heeft, begin het met het verbranden van vetten en calorieën.

Zonder een koolhydraatarm dieet komt het lichaam niet of in beperkte mate toe aan het verbranden van vetten en calorieën. Het lichaam heeft het simpelweg te druk met het verbranden van koolhydraten.

Voor wie is dit dieet schema

Een koolhydraatarm dieet schema kan gebruikt worden voor vele doeleinden. Bijvoorbeeld het krijgen van een strakke buik, of het verliezen van bovenbeen vet.

Ben je boven de 18 jaar en wil je:

  • Afvallen zonder honger te lijden
  • Overtollig buikvet verbranden
  • Geen jojo-effect
  • Geen verlies van spieren
  • Simpele recepten om af te vallen

Kortom; een koolhydraatarm dieet schema is voor iedereen geschikt. Van alleenstaande tot hele gezinnen.

Het leuke is vaak dat gezinsleden het niet eens doorhebben dat ze koolhydraatarme maaltijden aan het eten zijn. Dat was bij mijn gezin tenminste, totdat ik het ze vertelde na 4 weken.

Wist je dat ook Nicolette van Dam de Afslank Receptenbijbel gebruikt? In dat boek staan meer dan 100 koolhydraatarme recepten.

Dieet schema Nicolette van Dam

Waarom werkt dit dieet schema wel

De Afslank Receptenbijbel is niet een standaard dieet schema. Het boek laat je uit meer dan 100 gezonde en lekkere recepten kiezen waarmee je gezond gaat afvallen.

Je kiest dus zelf wat je lekker vindt, en de keuze is reuze. Zelf gebruik ik de receptenbijbel ook. Niet omdat ik nog moet afvallen, maar gewoon omdat het zulke lekkere en makkelijk te bereiden recepten zijn.

Dat is een van de redenen waarom dit dieet schema wel werkt. Je gaat er niet opeens ongezond snel van afvallen, waardoor je lichaam niet in “overleefmodus” schiet.

Waar het dieet schema wel voor zorgt is een gezonde verandering in je eetpatroon, waardoor je op een gezonde manier gaat afvallen.

Een tweede reden dat het boek zo populair en effectief is, is omdat het niets verbiedt. Tuurlijk zijn er momenten dat je wel eens een lekkere vette hap wilt nemen. En dat moet ook kunnen, want daardoor houd je het dieet langer vol en zorgt het voor lange termijn resultaten.

Gratis dieet schema weekmenu en boodschappenlijstje

Wil je eerst eens kijken of een koolhydraat dieet schema wel bij je past? Dan heeft Oscar, de auteur van de receptenbijbel, een gratis weekmenu vol lekkere koolhydraatarme recepten voor je.

Aan dat gratis dieet schema weekmenu heeft Oscar ook een boodschappenlijstje toegevoegd. Na het downloaden ervan kun je dus direct naar de winkel om de ingrediënten voor je nieuwe en lekkere maaltijden te halen.

Kortom: wil je op een gezonde manier afvallen met een bewezen methode? Klik dan op onderstaande link en download gratis een koolhydraatarm weekmenu en boodschappenlijstje!

Ervaren Of Een Koolhydraatarm Dieet Iets Voor Jou Is?

Oscar Helm is voedings- en suppletieadviseur en heeft zo al duizenden mensen geholpen met afvallen zonder een jojo-effect. Om te ervaren of een Koolhydraatarm dieet iets voor jou is, heeft Oscar een gratis weekmenu voor je opgesteld. Druk op de knop hieronder om direct aan de slag te gaan met het weekmenu!

Bekijk het boek van Oscar Helm

Over de schrijver
Sanne is een vrouw met 2 kinderen. Na haar zwangerschap had ze veel moeite om terug te komen op haar oude gewicht. Of überhaupt om gewicht te verliezen. Sanne heeft toen veel informatie over afvallen en fit worden gelezen en uitgeprobeerd. Met die kennis geeft Sanne anderen advies op Improvefitness.nl
Reactie plaatsen