Nick FennemaNick Fennema

Nick Fennema is een naam die je waarschijnlijk wel al eens voorbij hebt zien komen. Hij is namelijk zeer actief op het gebied van krachtsport en bodybuilding. Hij is o.a. blogger op de websites Dutch4Health.nl en FIT.nl.

Daarnaast is Nick Fennema auteur, personal coach, student en professioneel bodybuilder.

Maar wie hij nou precies? Wat is zijn verhaal? Weet hij écht zoveel van krachtsport en bodybuilding als beweerd wordt?

Op deze pagina vertel ik je wat je allemaal moet weten over Nick Fennema, voordat je zijn boek Sterk en Gespierd koopt.

Wie is Nick Fennema?

Oké, laat ik nu eerst even vertellen wie Nick Fennema is.

Nick Fennema is geboren op 16 februari 1993 in het Noord Brabantse Schaijk. Momenteel woont de 24 jarige krachtsporter en bodybuilder in Groningen, waar hij ook studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De studie die hij daar volgt, hoe kan het ook anders, is bewegingswetenschappen. Dat is een studie waarin medische, psychologische en wiskundige vakken voorbij komen. Een perfecte aanvulling op zijn krachtsport- en bodybuildingcarrière.

Sinds januari 2015 is Nick Fennema bevoegd personal trainer en begeleidt hij anderen om op een gezonde manier gespierd te worden. Daarnaast is hij coach bij Northside Barbell, een studenten weightlifting club. Tevens is Nick mede-eigenaar van BetterStronger, een organisatie die bodybuilders, powerlifters en fitnessers coacht.

Nick Fennema auteur Sterk en Gespierd

Een bezige bij die Nick Fennema. Naast zijn personal coaching, studie, het schrijven van blogartikelen en zijn eigen krachttrainingen heeft hij een boek geschreven: Sterk en Gespierd. Hier vertel ik later meer over.

Update 2018: sinds kort heeft Nick de opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen behaald. Nick mag nu MSc voor zijn naam zetten, wat staat voor Master of Science.

Nick Fennema’s passie voor krachtsport en bodybuilding

Nick Fennema’s kennis op het gebied krachtsport en bodybuilding heeft hij al vanaf zijn vroegere jaren opgebouwd. Al vanaf zijn 6e vond Nick optrekken en opdrukken heel stoer.

In de film ‘’West Side Story’’ zag Nick Fennema iemand een muscle-up doen (jezelf aan een stang optrekken tot je schouders over de stang zijn, en dan jezelf omhoog duwen tot de stang bij je heupen is).

Dat wilde Nick ook kunnen. Op zijn 15e is hij daarom de sportschool ingedoken. Daarnaast was Nick iedere pauze of tussenuur bezig met zichzelf optrekken aan trappen. Op zijn 16e was het Nick gelukt; een muscle-up doen.

Nick Fennema: een bezige bij

Na een tijdje spieren trainen in de sportschool raakte Nick geïnteresseerd in vechtsport en freerunning vanwege martialartsfilms. Hij vond de lichaamsbewegingen in deze films gaaf, en wilde dat ook kunnen.

Nick is altijd al een bezige bij geweest. In het laatste jaar van zijn middelbare school ging hij 2 keer naar kickboksen, 4 keer naar de fitness, deed hij 2 freerunningtrainingen en trainde hij 3 keer karate. Per week! Daarnaast fietste hij iedere dag 27 kilometer op en neer naar school.

Je begrijpt wel dat dit geen jaren vol te houden is. Na enkele maanden is Nick Fennema daarom gestopt met karate en kickboksen. Vervolgens dwong zijn ‘springersknie blessure’ hem om ook te stoppen met freerunning.

Van die blessure heeft Nick veel geleerd op het gebied van blessurepreventie en herstel, wat hij nog regelmatig toepast tijdens zijn krachtsporttrainingen.

Krachtsport en bodybuilding

Na de herstelperiode van anderhalf jaar is Nick zich volledig gaan richten op krachtsport en bodybuilding. Daarbij is hij altijd opzoek naar nieuwe manieren om zijn lichaam op een natuurlijke manier te trainen.

Nick Fennema hecht veel waarde aan het natuurlijk gespierd en sterk worden. Zijn doel met krachtsport en bodybuilding is om op een natuurlijke manier de Nederlandse kampioenschappen te halen.

Dit bericht bekijken op Instagram

In april 2017 deed ik mee aan het NK men’s physique, waar ik mijn beste shape ooit neerzette. Vervolgens verbrak ik een paar maanden later al mijn persoonlijke records op de “summermeet” - waar ik toevallig ook de eerste plaats behaalde. Niet dat dit een enorme prestatie is op zo’n kleinschalige meet - maar het laat wel zien dat krachtsport en bodybuilding níet exclusief zijn. Je kunt sterk worden én jacked zijn, al kost dit gewoon wat extra moeite en vereist het een verstandige aanpak. Als jij sterk & jacked wil worden, maar dit niet in je eentje wil aanpakken, stuur me dan een berichtje of check @betterstronger.nl !

Een bericht gedeeld door  Nick Fennema - BetterStronger (@nick_fennema) op 16 Mei 2018 om 12:33 (PDT)

Dat is hem gelukt! Op de SBD cup 2017, een powerlifters wedstrijd, heeft hij zichzelf gekwalificeerd voor de Nederlandse kampioenschappen welke in december van dit jaar (2017) worden gehouden.

In april van dit jaar heeft Nick Fennema ook meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen voor bodybuilders. Tevens heeft hij met zijn gespierde lichaam in 2015 de Enercup gewonnen.

Fotomodel Nick

Met zijn gespierde lichaam poseert Nick Fennema ook regelmatig voor de camera. Dit modellenwerk legt zijn lichaam vast op beeld met een vetpercentage van 6%!

Een gave fotoshoot, vind hij zelf, is die voor het bekende merk Calvin Klein. Op zijn Instagram profiel staan nog vele andere foto’s waarop Nick poseert voor de camera.

Op zijn Instagram deelt Nick ook foto’s en video’s van de powerlifting en bodybuilderswedstrijden waaraan hij meedoet, tips hoe je een oefening uitvoert en zijn eigen vooruitgang.

Auteur van Sterk en Gespierd

Zoals ik aangaf is Nick blogger op de websites Dutch4Health.nl en FIT.nl. In zijn artikelen geeft hij tips en informatie om effectiever te trainen.

Naast het bloggen, zijn drukke trainingsschema, het coachen van anderen en zijn studie heeft Nick een boek geschreven. Sterk en Gespierd.

Sterk en Gespierd is een eboek waarin hij de theorie achter krachtsport bespreekt, trainingsschema’s geeft en de uitvoering van oefeningen laat zien.

Daarnaast zijn onderwerpen als slaap, stress, voeding, volume, intensiteit en progressieve overload onderwerpen die uitgebreid besproken worden.

Waarom heeft Nick Sterk en Gespierd geschreven?

Door Nicks jarenlange ervaring op het gebied van krachtsport en bodybuilding, in combinatie met zijn studie bewegingswetenschappen weet hij tegenwoordig goed wat wel maar ook zeker wat niet werkt.

Op internet leest Nick Fennema regelmatig veel verwarrende of onjuiste informatie over training en voeding. Dit heeft hem doen besluiten om een eboek te schrijven met alleen relevante én wetenschappelijk onderbouwde informatie.

In zijn eboek schrijft Nick niet 1-op-1 hoe jij moet trainen. Hij legt uit hoe een spier groeit en hoe jij dat kunt toepassen op je eigen lichaam.

De trainings- en voedingsschema’s in het boek zijn daarom ook voorbeelden. Met de uitleg van Nick kun je die schema’s aanpassen voor jouw persoonlijke situatie. Dit zorgt ervoor dat je het maximale uit je lichaam kunt halen.

Voor wie is het eboek bedoeld?

Het Sterk en Gespierd eboek is bedoeld voor iedereen die de principes achter de opbouw van spiermassa en kracht wil begrijpen, om zodoende het maximale uit hun training te halen.

Het eboek beperkt zich dus niet alleen tot een beginner, die zichzelf met het boek verzekert van een goede start. Een gevorderde sporter verzekert zich met het boek van een continue verbetering en vooruitgang.

Nick Fennema's tips

Wil je starten met krachtsport of bodybuilding? Of jezelf verbeteren? Dan heeft Nick Fennema nog een aantal tips voor je:

  • Focus je op de juiste progressie: hiermee bedoelt Nick dat je niet continue in de spiegel moet kijken om te zien of je progressie hebt geboekt. Meet je progressie aan de hand van je prestaties in de sportschool. Dat is veel beter meetbaar.
  • Maak de juiste investering: steek het geld wat je uitgeeft aan voedingssupplementen liever in goede voeding of een abonnement voor een sportschool waar je écht goed kunt trainen. Of spendeer het geld om je kennis te verruimen, zoals het volgen van seminars en het lezen van boeken. Hiervan zullen je spieren sneller groeien dan de beloftes op een verpakking supplementen.
  • Ken je trainingen: verdiep je voordat je naar de sportschool gaat in de oefeningen die je wilt gaan doen die dag. Kijk hoe de uitvoering moet en hoeveel herhalingen je moet doen. Dit maakt je training een stuk doelgerichter.

Het Maximale Uit Je Training Halen?

In het ebook Sterk & Gespierd laat Nick Fennema alle aspecten zien voor een afgetraind lichaam. Zo verspil je geen maanden zonder vooruitgang. Klik op de link hieronder en start direct met zichtbaar progressie boeken! Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Mick is in zijn jeugd veel gepest vanwege zijn overgewicht. Toen hij 18 was besloot hij er iets aan te doen en heeft hij deze website opgericht. Op Improvefitness geeft Mick tips over trainingsoefeningen, voeding en rustmomenten.
Reactie plaatsen