29 december 2019 

Koolhydraatarme Ei Muffins Maken? HEERLIJK!

Koolhydraatarme Ei Muffins zijn overheerlijk en super gezond. Door het lage gehalte aan koolhydraten passen de muffins perfect in een koolhydraatarm dieet.

Zelf vind ik de koolhydraatarme muffins heerlijk om als ontbijt te nemen. Maar als verantwoord tussendoortje zijn deze koolhydraatarme ei muffins ook zeker geschikt.

Bekijk het recept voor de ei muffins dat de koks van ImproveFitness voor jou hebben samengesteld hieronder.

Ingrediënten Koolhydraatarme Ei Muffins

De hoeveelheid ingrediënten zoals je hieronder ziet is voor één persoon. Indien meer personen van de gezonde ei muffins willen genieten moet je het aantal hieronder vermenigdvuldigen met het aantal eters. Bijvoorbeeld: 3 eters = 3 x 3 cherry tomaatjes = 9 cherry tomaatjes.

 • 2/3 eieren
 • Half lente-uitje
 • Halve paprika
 • 3 cherry tomaatjes
 • Half teentje knoflook
 • 30 gram hamblokjes.
koolhydraatarme ei muffins recept

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Bekleed de muffinbakvorm met papieren muffinvormpjes. Als je geen papieren muffinvormpjes hebt voorzie de muffinbakvorm dan van een dun laagje olijfolie.
 3. Breek de eieren in een kom.
 4. Snijd de lente-uitjes, paprika en cherry tomaatjes fijn.
 5. Pers of snijd de knoflook.
 6. Voeg alles toe aan de eieren en meng het geheel goed door elkaar.
 7. Verdeel het beslag over 3 muffinvormpjes.
 8. Bak de muffins 25 minuten in de oven.

En zo heb je 3 heerlijke koolhydraatarme ei muffins bereid. Lekker als gezond ontbijt of als verantwoord tussendoortje. Geniet ervan!

P.s. wil je meer weten over koolhydraatarm afvallen en hoe dit voor jou kan werken? Bekijk dan eens de Afslank Receptenbijbel>>

Over de schrijver
Mick is in zijn jeugd veel gepest vanwege zijn overgewicht. Toen hij 18 was besloot hij er iets aan te doen en heeft hij deze website opgericht. Op Improvefitness geeft Mick tips over trainingsoefeningen, voeding en rustmomenten.
Reactie plaatsen