21 augustus 2018 

Zweetband buik: wat is het en hoe werkt het?

zweetband buikLichaamsvet zit vaak op plaatsen waar je het liever niet wilt dat zit. Vooral buik en bovenbenen zijn plaatsen waar vet zich hardnekkig vasthoudt.

Veel mensen willen iets doen tegen dat hardnekkige vet, en starten met diëten. Helaas lopen ze al snel tegen het probleem aan dat een algemeen dieet niet helpt om plaatselijk gewicht te verliezen.

Is dit herkenbaar? Waarschijnlijk ben je, met enige frustratie, op het internet opzoek gegaan naar manieren om plaatselijk vet kwijt te raken. Zodoende ben je in aanraking gekomen met een zweetband voor de buik.

De resultaten die je op het internet leest zijn fantastisch en veelbelovend. Maar is dat ook werkelijk zo? En hoe goed helpt een zweetband voor het afvallen?

Antwoorden op deze en andere vragen lees je in onderstaande artikel.

Wat is een buik zweetband?

Een zweetband buik is een band die je plaatselijk enkele kilo’s laat verliezen. Tenminste, als je het internet moet geloven. Of de zweetband werkt, kom ik later op terug.

Eerst wil ik bespreken wat een zweetband voor de buik nu eigenlijk is. Of een afslankgordel, saunabelt, afslankband, hot belt en ga zo maar door. Want dat zijn allemaal verschillende namen die hetzelfde product bedoelen: een zweetband voor het afvallen.

Een afslankband is gemaakt van neopreen, nylon en super absorberende vezels. Dat zijn alle 3 soepele materialen, wat het dragen van een zweetband zo plezier mogelijk moet maken. Neopreen is een soort rubber dat ook gebruik wordt in isolerende kleding, zoals wetsuits voor duikers. Het rubber zorgt voor plaatselijk extra zweten. Vandaar de naam zweetband.

Dankzij de super absorberende vezels wordt dit extra zweet opgevangen, zodat het niet onder de zweetband vandaan komt.

Hoe werkt het

Afslankbanden heb je voor verschillende plaatsen. Zo kan je er eentje voor de buik hebben, maar ook voor je bovenbenen of billen. Onafhankelijk van de plaats waar je een zweetband plaatst werkt deze op de dezelfde manier.

Een afslankband houdt lichaamswarmte vast. Dat zorgt voor extra transpiratie op die plek, wat ervoor zorgt dat het vocht uit de spier- en vetweefsels vrijkomt. Ook voert een zweetband met de juiste maat een corrigerende druk uit op je buik.

afslankgordel buik

Door het verloren vocht lijkt je buik niet alleen slanker, maar is die dat ook echt geworden.

Omdat een zweetband veel vocht kan opnemen is het aan te raden om deze dagelijks schoon te maken. Doe dit door de band af te spoelen onder de kraan en vervolgens natuurlijk te laten drogen. Gebruik absoluut geen droger of wasmachine. Die apparaten kunnen de afslankgordel flink beschadigen.

Let op: een zweetband geeft je niet de vrijstelling om totaal niet op je voeding te letten. Of om te stoppen met sporten en bewegen. Goed eten en de juiste oefeningen doen blijven belangrijk voor een goede werking van een afslankband.

Voordelen

Veelbelovend is een zweetband voor de buik zeker. Vooral als je kijkt naar de voordelen die online genoemd worden.

De voordelen:

  • Plaatselijk afvallen
  • Afvallen terwijl je op de bank zit
  • Snel resultaat

Dankzij een afslankband buik is het mogelijk om snel een strakkere buik te krijgen terwijl je aan het ontspannen bent.

Nadelen

Dat zijn veelbelovende voordelen. Om het product goed te beoordelen is het belangrijk om ook de nadelen van de afslankband te kennen.

De nadelen:

  • De band heeft een tijdelijke werking
  • Je gaat flink zweten
  • Niet comfortabel om te dragen; vooral in het begin niet.

Wanneer je stopt met de zweetband vullen de spier- en vetweefsels zich weer beetje bij beetje met vocht. En wordt je buik, of andere plaats waar je de band droeg, langzaam aan weer voller.

Conclusie

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen heeft een zweetband om plaatselijk af te vallen zijn voor- en nadelen. In feite komt het erop neer dat je een afslankband voorgoed zult moeten dragen. Anders verdwijnt het resultaat, en heeft het dragen van de band weinig zin gehad.

Dat sluit niet uit dat je kunt afvallen met een afslankband. Om resultaat te boeken is het belangrijk om naast het dragen van de band voldoende te sporten en gezond te eten.

Denk dus niet dat je veel gaat afvallen als je een zweetband aantrekt en op de bank ploft met Netflix aan en een zak chips in je hand.

Op het internet tref je veel gemengde ervaringen aan van het gebruik van een buikband. Bepaal voor jezelf of de afslankband voor jou de manier is om af te vallen. Of dat je dat toch op een natuurlijkere manier wilt doen.

Reken voorgoed af met buikvet

Zoals je in dit artikel hebt gelezen zijn de juiste oefeningen in combinatie met gezonde voeding de sleutel naar een strakke en platte buik.

Een boek wat deze combinatie duidelijk, praktisch en toegankelijk uitlegt is de Strakke Buik Bijbel van Oscar Helm. Dat is een boek met tips en informatie om voorgoed af te rekenen met overtollige buikvet.

Zo vind je in het boek de meest effectieve buikspieroefeningen en 50 overheerlijke recepten die speciaal zijn samengesteld om een strakke buik te krijgen.

Kortom: wil jij een voorgoed af van dat overtollige buikvet? Schaf het boek dan nu aan en start direct met de bruikbare tips voor ongekende resultaten.

P.s.: met de 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie loop je geen enkel risico op een miskoop. Alleen maar winnen dus.

Snel En Gezond Buikvet Verbranden? 

Jarenlang kampte Oscar Helm en zijn vriendin met overtollig buikvet waar ze maar niet vanaf kwamen. Totdat... Oscar 2 jaar lang alle wetenschappelijke artikelen over dit onderwerp had bestudeerd. In de Strakke Buik Bijbel deelt hij de technieken die wel en welke niet werken om voorgoed af te rekenen met buikvet! Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Sanne is een vrouw met 2 kinderen. Na haar zwangerschap had ze veel moeite om terug te komen op haar oude gewicht. Of überhaupt om gewicht te verliezen. Sanne heeft toen veel informatie over afvallen en fit worden gelezen en uitgeprobeerd. Met die kennis geeft Sanne anderen advies op Improvefitness.nl
Reactie plaatsen